BSO Marienvelde
BSO Mariënvelde verzorgt BSO in Mariënvelde met LRK nummer 172250043

Het adres van BSO is Waalderweg 22a, 7263 RW Mariënvelde .
Telefoonnummer 06-11313366Na schoolse opvang:
Voor ouders en verzorgers die gaan werken kan er behoefte ontstaan aan naschoolse opvang in Mariënvelde.

Aangemelde kinderen kunnen tussen 14:30 en 18:00 opgevangen worden.
Na schooltijd krijgen de kinderen drinken en iets te eten, hierna kunnen de kinderen aan een aangeboden activiteit deelnemen, of vrij spelen. Deze aangeboden activiteit zal bestaan uit handvaardigheid, kleuren en of tekenen, timmeren, maar wel met een doel iets te maken. Rond 15:30 eten we samen fruit met de kinderen. Meestal gaan we hierna met de kinderen een drie kwartier naar buiten of in de gymzaal een spel aanbieden.

We vinden het heel erg belangrijk dat de kinderen een gezellige middag hebben, met veel plezier. We beseffen dat ieder kind uniek en verschillend is. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat ieder kind gewaardeerd en gerespecteerd wordt zoals hij/zij is. De jongste kinderen zullen gedurende de middag nog meer gestuurd, ondersteund en begeleid worden door de pedagogisch medewerker(s), terwijl de oudere kinderen deze ondersteuning veel minder nodig hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen weten welke (gedrags-)regels er gelden op de VSO en BSO, zodat deze door iedereen nageleefd kunnen worden. Deze regels zijn in overleg met de kinderen opgesteld.

Wat houden de activiteiten in:
Sport: Hierbij zouden wij een enkele keer gebruik kunnen maken van de bmv.Denk hierbij aan trefbal, volleybal, basketbal, paaltjesvoetbal, voetje van de vloer, renspel of tikkertje, dansen op muziek. etc.

Educatief: Hierbij kunt u denken aan:
In het najaar ontdekken wat er in de natuur gebeurt, herfsttafel maken?Thema gericht bezig zijn, lezend, sociale vaardigheden vergrotend, zingen of muziek maken. Een keer wat bakken voor sint en kerst.
Voorjaar, plantjes kweken, uitpoten, oogsten, schoonmaken en proeven.Lopen van een uitgezet parcours. (lezen, overleggen, sociale vaardigheden)Zelf muziek maken met zelfgemaakte muziekinstrumenten.Gezelschapsspellen, (kaarten, mens erger je niet, dammen, stratego etc.)

Handvaardigheid: Hierbij zou u kunnen denken aan:
Zelf muziek instrumenten maken.Papier Maché, kleien, Gips, hout (bv. maken van een vogelkastje)Verven en aanverwante materialen zoals spatten, sponzen.Strijkkralen, stof bewerken, leren haken, punniken, loom of breien. Etc.
Maar als de kinderen een middag geen activiteit willen doen mag dat ook best een keer.

Globale middag indeling:
14:30 tot 14:35 van Basisschool naar BSO.
14:40 tot 15:00 gezamenlijk wat drinken rijstwafel of koekje eten.
15:00 tot 15:30 Aangeboden activiteit en of vrij spelen.
15:30 tot 15:45 Fruit eten
15:45 tot 16:30 Actief bezig zijn buiten of in de gymzaal
16:30 tot 16:50 Aan tafel eten
17:00, 17:30 of 18:00 vrij spel, kinderen worden opgehaald.

Schoolvakantie en BSO:
Ook tijdens vakantie weken zal er mogelijkheid zijn om hele dagen Buitenschoolse opvang te gebruiken in het aankomend schooljaar op maandag, dinsdag en donderdag. In vakanties gaan de opgegeven kinderen naar BSO De Waareise in Zieuwent. Zegendijk 3 naast het Sourcy Center.

Studiedagen
Valt een Studie dag van de basisschool dit schooljaar op een maandag, dinsdag of donderdag dan kunt u hier ook op een hele dag buitenschoolse opvang rekenen.
Ook is hier de mogelijkheid om een halve dag buitenschoolse opvang in te huren.Zodat u niet steeds een vrije dag op hoeft te nemen omdat er regelmatig een studiedag gepland staat.

Tarief
Wij hanteren een uurtarief van €7.27 in 2021
Voor u als werkende ouder kunt u gebruik maken van de kinderopvang vergoeding volgens de tabel van de belastingdienst. Voor jullie persoonlijke vergoeding verwijs ik jullie naar de site van de belastingdienst, vergoedingen. Afhankelijk van uw gezamenlijke inkomen kan het zijn dat u tot wel 2/3 van de kosten vergoed krijgt. Een tweede kind soms wel tot 95%.

Naschools:
Voor de naschoolse opvang huurt u vanaf 14:30 tot 17:00, 17:30 of 18:00. Dit is of 2.50 3,00 of 3.5 uur. Bespreek de mogelijkheden als u langer dan 18:00 buitenschoolse opvang nodig heeft.

Vakantie- of studie dag:
Hierbij is er een mogelijkheid om vanaf 7:00/8:30 tot 18:00 buitenschoolse opvang in te huren.
Hierbij is er ook de mogelijkheid voor een halve dag bso.
Laatste foto's
gezien op het kabouterpad
gevonden op het kabouterpad
ik in mijn spel
buiten slapen
Laatste nieuws
Sluitingsdagen 2022

De week tussen kerst en oud en nieuw zijn we gesloten.

Volgende feestdagen zijn we…