De Peuter groep in kinderdagverblijf de Kinderboerderij.
Uw kind maakt op de baby groep een hele grote ontwikkeling door.
Misschien kan hij of zij al lopen en een klein
beetje praten voordat hij of zij naar de peutergroep gaat.
Deze overplaatsing van uw kind van de babygroep naar de peutergroep gaat zoveel mogelijk op een natuurlijke en
ongedwongen manier. Uw kind speelt al geruime tijd af en toe met de peuters op het speelplein, soms even meedoen met de grote
kinderen, af en toe even kijken wat de grote kinderen doen alvorens jullie kindje niet langer kan wachten ook hier mee te willen doen.


U als ouder wordt op de hoogte gesteld van onze plannen van deze over plaatsing. Als dit een feit is, gaat uw kindje mee in de meer duidelijke structuur van de peutergroep. Steeds vaker iets samen doen, kennis maken met zand, klei, water, boekjes, papier, potloden, puzzels, vormen, kleuren, poppen, boekjes, bouwen, etc. In de peutergroep werken we aan de hand van thema’s, volgens de module van Startblokken. Hierdoor leren we de kinderen veel nieuwe woorden die bij het thema horen, dit zal de taalontwikkeling flink stimuleren. Al de ontwikkeling gebieden proberen we zoveel mogelijk te helpen ontwikkelen.
Denk hierbij aan de 5 belangrijkste ontwikkelings gebieden:
Taalontwikkeling, Fijne en Grote Motoriek, Sociaal Emotionele Ontwikkeling, Reken ontwikkeling en de Cognitieve ontwikkeling.


Globale dag indeling van de peutergroep
Vrij Spel, Spel of activiteit aan de hand van ons thema, voorlezen, fruit eten, zingen en of versjes opzeggen, buiten spelen, drinken en een biscuitje eten, verschoon rondje, aan tafel puzzelen of knippen, plakken, kleuren, verven of kleien of gewoon wandelen op de fietspaden die immers nabij liggen. Iets voor 12:00 aan tafel brood eten en melk drinken. Hierna gaan de meeste kinderen naar bed om even te slapen. Voor diegene die niet meer gaan slapen mogen eerst nog even buiten spelen. Hierna aan tafel samen een spelletje doen. Denk hierbij aan kralen rijgen, wie het al kan strijkkralen, spelletjes memorie, of zelfs even t.v. kijken etc. Om 14:30 aan tafel sap drinken en een koekje eten, buiten spelen, eventueel en tikspel, of “Schipper mag ik over varen ja of nee, “Wie kent het niet? Of voorlezen buiten op het kunstgras in de voorjaars zon, rond 16:15 aan tafel warm eten en of toetje eten. Verschonen en vrij spelen, als het geduld er nog is even het boekje van vanmorgen herhalen.

De ontwikkeling verloopt voor ieder kind anders, elk kind is uniek en we hopen dat uw kind iedere dag weer een gezellige en leerzame dag heeft, waarbij u als ouders met een gerust hart kunnen gaan werken.
Laatste foto's
gezien op het kabouterpad
gevonden op het kabouterpad
ik in mijn spel
buiten slapen
Laatste nieuws
Sluitingsdagen 2022

De week tussen kerst en oud en nieuw zijn we gesloten.

Volgende feestdagen zijn we…