De Baby groep in kinderdagverblijf de Kinderboerderij.
Als uw baby op de baby groep start in ons kinderdagverblijf zal hij of zij in deze groep blijven tot dat hij of zij rond te 1,5 a 2 jaar overgeplaatst zal
worden naar de peutergroep. Als uw kindje op de kinderboerderij in de babygroep start, vinden wij het belangrijk dat uw kind, en u zich goed voelt, wij zijn van mening dat de 3 R’s er echt wel toe doen.
Dit wil zeggen Rust, Regelmaat en Reinheid.
Zeker als uw kind al als baby bij ons komt
willen we graag het ritme van thuis zoveel mogelijk overnemen. Dit ritme zit in rusttijden, voedingstijden, speeltijden, knuffel tijden en aandacht geven, maar ook regelmatig verschonen, en zorgen voor het zich veilig en vertrouwd kunnen voelen van uw kindje in ons kinderdagverblijf.


Rust: Iedere baby gaat zoveel mogelijk die tijden naar bed die ook thuis gehanteerd worden. Het komt bij ons op het kinderdagverblijf regelmatig voor dat er op de groep 1 a 2 kinderen in bed liggen te slapen terwijl wij met de andere baby’s van deze groep bijvoorbeeld aan het voeden zijn, een spelletje doen, knuffelen of verschonen.

Regelmaat: Wij hanteren iedere dag ongeveer het zelfde ritme, ook nemen we ritme’s over van thuis. Denk hierbij op vaste tijden naar bed, op vaste tijden fruit eten, voeden, op vaste tijden mee naar buiten.

Reinheid: Na het flesvoeden kijken of een kind een schone broek ( luier ) heeft. Met de fles een slabbetje gebruiken. Na een hapje even een nat washandje gebruiken voor het gezicht en de handjes. Kijken of het kind voor het slapen gaan met een schone broek naar bed gaat.

Door steeds opnieuw goed naar uw kind te kijken zien we uw kind groeien en ontwikkelen, en willen we hem of haar in de ontwikkeling stimuleren door gepast speelgoed aan te bieden, te motiveren, activeren en zeker te complimenteren. Door uw kind steeds weer speelgoed op niveau aan te bieden dat bij de ontwikkeling en interesse van uw kind past, stimuleren we deze ontwikkeling op een optimale manier.

In een schriftje schrijven we hoe uw kind het deze dag in ons kinderdagverblijf doet, u kunt dit 's avonds nalezen zodat u weet hoe en wat uw kindje deze dag heeft beleefd.
Laatste foto's
gezien op het kabouterpad
gevonden op het kabouterpad
ik in mijn spel
buiten slapen
Laatste nieuws
Sluitingsdagen 2022

De week tussen kerst en oud en nieuw zijn we gesloten.

Volgende feestdagen zijn we…